ПЕДАГОГІЧНЕ ОЦІНЮВАННЯ У ПІДГОТОВЦІ КОМПЕТЕНТНОГО ЛІКАРЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ЗАСТОСУВАННЯ І ПЕРСПЕКТИВИ ЇХ ВИРІШЕННЯ - Кульбашна, Ярослава; Астапенко, Олена (ОСВІТОЛОГІЯ, 2021)
У статті розглядається проблема застосування педагогічного оцінювання у професійній підготовці майбутніх лікарів в Україні. Конкретизується зміст, визначається роль і місце педагогічного оцінювання у процесі підвищення якості вищої медичної освіти; висвітлено основні етапи становлення методів педагогічного оцінювання у історичному аспекті, конкретизовано понятійну базу, яка характеризує зазначений процес. Проаналізовано реальний стан, зарубіжний досвід, сучасні підходи, завдання, технології застосування найбільш поширеного у медичній освіті методу педагогічного оцінювання – тестування. Визначені дискусійні аспекти його упровадження на національному рівні і у вищих медичних навчальних закладах України.