QUO VADIS UNIVERSITAS? ЗАУВАЖЕННЯ, КОМЕНТАРІ ТА ПИТАННЯ: (НЕ?) З ПОЗИЦІЇ ПЕДАГОГІКИ - Левовіцький, Тадеуш (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
Трансформація соціально-економічної системи та інтеграція Польщі з Європейським Союзом принесли багато позитивних змін. Водночас посилилися (і навіть з’явилися нові) негативні явища, які ускладнюють функціонування і розвиток вищої освіти. У статті проаналізовано негативні явища у розвитку вищої освіти та їх наслідки. Крім критичних зауважень і дискусійних питань щодо напрямів змін у вищій освіті подано також пропозиції щодо її удосконалення.