ЕКСПЕРТНЕ ОЦІНЮВАННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ УПРАВЛІННЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНІМ НАВЧАЛЬНИМ ЗАКЛАДОМ - Іваницька, Ольга; Панченко, Алла (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
Обґрунтовано сутність експертного оцінювання як інструмента управління загальноосвітнім навчаль- ним закладом. Визначено зміст понять «експертиза», «освітня експертиза» та окреслено специфіку експерт- ного оцінювання в загальній середній освіті. Проведено класифікацію методів експертного оцінювання об’єктів управління закладу освіти. Аргументовано необхідність розмежування понять «діагностика», «моніторинг» та «експертиза». Визначено напрями проведення експертного оцінювання інноваційної методичної компетентності вчителів. Розроблено поетапний алгоритм експертного оцінювання в управлінні ЗНЗ та сформульовано рекомендації щодо його практичного застосування.