СТАНОВЛЕННЯ ТЕОРІЇ УПРАВЛІННЯ ОСВІТОЮ В США: СУТНІСНІ РИСИ, ПЕРСОНАЛІЇ, ІДЕЇ - Братко, Марія (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У статті на основі контент-аналізу автентичних наукових та науково-методичних текстів Томаса Глазза (Thomas E. Glass), Раймонда Каллахана (Raymond E. Callahan), Річарда Саксена (Richard W. Saxe), Фреда С. Луненбурга (Fred C. Lunenburg), Аллана С. Орнштейна (Allan C. Ornstein) виявлено особливості становлення і розвитку теорії управління освітою в США.