СІМ’Я ЯК СЕРЕДОВИЩЕ ВИХОВАННЯ - Корчак, Леандра (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У статті розглянуто різні підходи до визначення поняття «сім’я» та її значення як виховного середовища; подано класифікацію сімей та представлено структуру сім’ї, яка дозволяє визначити її основні форми та типи; проаналізовано базові функції сім’ї. Автор акцентує увагу на тому, що поряд із соціально-економічними змінами, які відбуваються у суспільстві, сім’я поступово втрачає свою функціональність. Криза сучасної культури, кон- флікти та протиріччя негативно впливають на процеси соціальної адаптації та порушують функції сім’ї.