ЦІННІСНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ - Старостіна, Оксана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2019)
В статті здійснено аналіз ціннісних засад розвитку системи шкільної освіти у Великій Британії на початковому й середньому ступенях освіти. Зазначено, що система освіти у Великобританії має складну ієрархічну структуру. Виявлено, що особистісний розвиток учня на початковому й середньому етапах навчання здійснюється тут в ціннісному контексті. Встановлено, що система освіти Великобританії чітко спрямована на реалізацію ціннісних орієнтирів за допомогою впровадження концепції ціннісного виховання в діяльність різних освітніх організацій. Здійснено висновок, що у Великобританії ціннісне виховання підростаючого покоління через програми з духовного, морального, соціального й культурного розвитку учнів є пріоритетним завданням освітнього процесу на початковому та середньому ступенях навчання.