ПОЛІКУЛЬТУРНА ОСВІТА В КОНТЕКСТІ СОЦІАЛЬНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ ЕКСТРЕМІЗМУ ТА КСЕНОФОБІЇ - Попова, Діана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2022)
В статті обґрунтована необхідність полікультурної освіти як ефективного та дієвого засобу соціальної профілактики екстремізму і ксенофобії серед молоді. Автор розкриває роль полікультурної освіти у підготовці молодої людини до міжнаціонального діалогу в полікультурному соціальному та культурному середовищі. Проаналізовано соціально-психологічні стратегії і напрями виховної роботи з підготовки молодого покоління до полікультурної конструктивної взаємодії в умовах глобалізації. Запропоновані заходи раннього попередження психологічної агресії (екстремізм, ксенофобія, етнічна ненависть, етнічні конфлікти і т.д.), представлені критерії оцінки пропонованих заходів.