ЯВИЩЕ АГРЕСІЇ ЯК СУСПІЛЬНА ПРОБЛЕМА - Хмєлевська, Марія (ОСВІТОЛОГІЯ, 2019)
Агресія в сучасному світі є соціальним явищем, присутнім у всіх сферах людської діяльності, яке потребує глибокого дослідження. У запропонованій статті вказано на актуальність зазначеної соціальної проблеми: на агресію як невід’ємний елемент життя молодої людини, яка має усвідомлювати її наслідки в особистому і суспільному житті. Авторка наголошує на тезі про те, що „в кожному дрімає насилля і агресія, які подразнюються всього лише за умов, у яких доводиться вирішувати та розкривати цю проблему та її тенденції”. У статті наголошено на використанні індивідуального підходу при вивченні кожного прояву агресії. При цьому увага акцентується на недопущенні узагальнень, припущень і упереджень у ході вивчення цього питання. Вивчення наслідків агресії психологічної, соціологічної, економічної природи вимагають посиленого співробітництва представників громадськості та науковців. Авторка публікації розмірковує не стільки над можливістю виключення агресії як складника суспільного життя молодої людини, скільки на обмеженні, попередженні і спробі протидіяти цьому явищу.