АНТРОПОЛОГІЧНИЙ ПОВОРОТ В МИСТЕЦЬКІЙ ПЕДАГОГІЦІ – «ЗОЛОТИЙ» ПЕРЕТИН СТОЛІТЬ - Олексюк , Ольга (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
Постнекласичні ідеї антропологічної педагогіки тісно взаємопов’язані з модернізаційними процесами у вищій мистецькій освіті. Евристичні перспективи антропологічних принципів є плідними при вивченні механізмів духовного потенціалу майбутніх фахівців. Антропологічний поворот у мистецькій педагогіці ініціює сучасну форму її фундаментальності, викликаної необхідністю інтеграції та гуманізації знання про людину в різних культурних контекстах.