МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ ПЕДАГОГІЧНОЇ ДІАГНОСТИКИ У ВИМІРІ ОСОБИСТІСНО-РОЗВИВАЛЬНОЇ ОСВІТИ - Мартиненко, Cвітлана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У статті подано авторське розуміння методологічної основи педагогічної діагностики як науки і практичної діяльності; охарактеризовано психолого-педагогічні джерела, присвячені дослідженню окресленої проблеми. Дослідницею встановлено основні функції (оцінювальна, комунікативна, конструктивна, інформаційна, прогностична; зворотного зв’язку) й алгоритм проведення педагогічного діагностування. Виз- начено рівні педагогічного діагностування (компонентна; структурна і системна діагностика; прогнозуван- ня), проаналізовано особливості проведення педагогічної діагностики за особистісно-розвивальною моделлю навчання.