МЕТОДОЛОГОГІЧНІ ОСНОВИ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ ЛЮДСЬКОГО РОЗВИТКУ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА - Поспєлова, Тетяна (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У статті визначено вихідні методологічні передумови державного регулювання у сфері людського розвитку, що базуються на поєднанні інституційної теорії та системно-синергетичного підходу; соціокультурному вимірі людського розвитку; аналізі нормативно-правового забезпечення та методології оцінки людського розвитку в Україні.