ПІДГОТОВКА ЕКСПЕРТІВ У ГАЛУЗІ ОСВІТИ В УКРАЇНІ - Огнев’юк, Віктор; Сисоєва, Світлана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У статті проаналізовано професійну підготовку експертів у галузі освіти за кордоном; визначено понят- тя «експерт» та «експертиза», їх зміст для експертної діяльності в освіті; проаналізовано результати ек- спериментального дослідження, проведеного в Україні з метою визначення думки педагогічної спільноти щодо необхідності впровадження цілеспрямованої підготовки експертів у галузі освіти та визначення їх місця у системі української освіти; розкрито зміст першої в Україні міждисциплінарної магістерської програми з підготовки експертів у галузі освіти.