ФОРМУВАННЯ КОМУНІКАТИВНОЇ КУЛЬТУРИ КЕРІВНИКІВ ДОШКІЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ - Атрощенко, Тетяна (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
У запропонованій статті розкрито теоретичні основи комунікативної культури. Розглядаються вимоги до мовлення управлінця, які визначають його професійну компетенцію. Визначається комунікативна куль- тура майбутнього керівника як здатність встановлювати правильні взаємостосунки, налагоджувати про- дуктивне спілкування і взаємодію з колективом відповідно до вимог сучасної дошкільної освіти. Представлено можливості формування комунікативної культури майбутніх керівників дошкільних навчальних в процесі вивчення навчальної дисципліни «Актуальні проблеми дошкільної педагогіки».