ШКОЛА У ПОЛІКУЛЬТУРНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ТА ЇЇ РОЛЬ У ФОРМУВАННІ ІДЕНТИЧНОСТІ УЧНІВ - Пєхачек-Огерман, Габріела (ОСВІТОЛОГІЯ, 2015)
Школа у полікультурному середовищі стає місцем щоденних контактів з Іншими, взаємовпливу культур- них спадщин, а також участі у суспільному житті різних груп. Школа бореться з різними викликами та по- требами, які постають перед суспільством, різними освітніми системами і національними групами. Серед багатьох завдань, що виконуються школою у полікультурному середовищі особливого значення набувають дії, пов’язані з формуванням ідентичності учнів у багатьох площинах (сімейна, регіональна, національна, європейська).