ОСВІТОЛОГІЯ – ДИСКУРС З ВИЗНАЧЕННЯ ЦІЄЇ ДИСЦИПЛІНИ ТА ЇЇ СУСПІЛЬНОГО ЗНАЧЕННЯ - Левовицький , Тадеуш (ОСВІТОЛОГІЯ, 2022)
У статті розглянуто гуманістичну традицію та сучасні реалії; охарактеризовано комплексні підходи до освітніх проблем. Особлива увага приділяється науковій ідентифікації освітології. Наголошено на існуванні різних підходів до розуміння педагогічних наук. Важливою частиною дискусії є суспільне значення та визнання педагогічних наукових дисциплін. У заключній частині роботи зроблено висновок про необхідність подальшого поглиблення наукової ідентифікації освітології та її розвитку як науки.