ПОРІВНЯЛЬНА ПЕДАГОГІКА В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ ОСВІТОЛОГІЇ - Сисоєва, Світлана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2022)
У статті розглядається об’єкт, предмет, мета, статус та завдання порівняльної педагогіки в контексті становлення і розвитку наукового напряму інтегрованого дослідження сфери освіти – освітології; показано, що освітологія сприяє переосмисленню місця порівняльної педагогіки у науковому освітньому просторі, а освітологічний підхід дозволяє подолати у порівняльних дослідженнях дисциплінарні бар’єри і вийти на більш високий продуктивний рівень, який забезпечує методологія міждисциплінарного та мультидисциплінарного підходів.