ІДЕНТИЧНІСТЬ ТА ЇЇ (САМО)ФОРМУВАННЯ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ – ПИТАННЯ ПРО ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ - Щурек-Борут, Аліна (ОСВІТОЛОГІЯ, 2022)
Розглянуто деякі часткові результати багатомірних досліджень, проведених у 2011 – 2014 рр. у декількох академічних середовищах, що варіювалися як розміщенням (центр – периферія), так і соціально-економічним потенціалом. Ці дослідження були присвячені ідентичності та її (само)формуванню у процесі навчання. Навчання в процесі когенерації розглядається автором як сприятливий фон для набуття ідентичності, а також для формування соціальної згуртованості та інтеграції.