ЛІНГВІСТИЧНА ПІДГОТОВКА СПЕЦІАЛІСТІВ АВІАЦІЇ В МОВНИХ ШКОЛАХ ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ - Банькова, Олександра (ОСВІТОЛОГІЯ, 2023)
Сучасний розвиток авіаційного сектору вимагає від фахівців не лише технічних навичок, але й високого рівня мовної компетентності. Англійська мова стала міжнародним засобом спілкування в цій галузі, зокрема в рамках стандартів ICAO. Відповідно, ефективне використання авіаційної англійської мови стає ключовим фактором успіху для професіоналів у цій області. Об’єктом нашого вивчення є підготовка фахівців авіаційного сектору в Україні з використанням досвіду провідних британських навчальних закладів, зокрема Anglo-Continental, Mayflower College та Rose of York Language School. Мета полягає в аналізі методологій та підходів, використовуваних цими школами, для ефективного впровадження їхнього досвіду в українські умови. Основною метою є вивчення підходів до викладання авіаційної англійської мови в британських школах, визначення їхніх переваг та недоліків, а також розроблення рекомендацій для оптимізації методів викладання в українських навчальних закладах. Досвід провідних британських навчальних закладів у підготовці фахівців для авіаційного сектору може стати надзвичайно цінним для України. Здобуті знання та педагогічні методи допоможуть у вдосконаленні процесу навчання в українських авіаційних школах, сприяючи підготовці кваліфікованих фахівців, які володіють не лише технічними, але й мовними навичками на високому рівні. Це може сприяти підняттю рівня конкурентоспроможності українських фахівців на міжнародному ринку авіаційних послуг та підтримати сталість та безпеку авіаційного спілкування в країні. Таким чином, перспективи поширення британського досвіду стають ключовим аспектом нашого дослідження, спрямованого на підвищення якості підготовки фахівців авіаційного сектору в Україні.