ОСВІТА ТА КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ СУСПІЛЬСТВА - Огнев’юк, Віктор (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
У статті проаналізовано світовий рейтинг України за даними Індексу людського розвитку, глобального індексу конкурентоспроможності, Індексу Економіки знань, Індексу інноваційності. Здійснено порівняння показників світових рейтингів України серед країн світу (рівень освіти, коефіцієнт інтелекту населення, коефіцієнт якості життя). Визначено універсальні принципи зміцнення конкурентоздатності країн завдяки пріоритетному розвитку освіти і науки.