МЕХАНІЗМИ РЕГУЛЮВАННЯ ВЗАЄМОДІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ З РИНКОМ ПРАЦІ В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ - Мосьпан, Наталія (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
Автором статті представлено результати аналізу політики працевлаштування випускників вищих закладів освіти в Європейському Союзі. За основу для аналізу взяті звіти Європейської Комісії, які широко висвітлюють це питання. Дослідження присвячене вивченню питань, пов’язаних з механізмами регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці та сучасним станом їх застосування в країнах Європейського простору вищої освіти. Серед таких механізмів виділяють прогнозування ринку праці; залучення роботодавців до управління вищою освітою та оцінки її якості; послуги консультування; практику та стажування; опитування випускників. Результати даного дослідження можуть сприяти більш глибокому розумінню поточного стану процесу регулювання взаємодії вищої освіти з ринком праці в Україні.