АДАПТАЦІЯ ПОЛЬСЬКОГО ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ВИЩУ ОСВІТУ ДО ВИМОГ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Грищук, Юлія (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
У статті розглянуто процес адаптації польського законодавства про вищу освіту до вимог Європейського Союзу; проаналізовано основні методи адаптації польського права до європейського (переклад актів європейського права на польську мову; перевірка відповідності проектів правових актів до європейського права; робота над законами, що спрямовані на адаптацію польського права до європейського) та визначено роль органів державної влади у цьому процесі. Зроблено висновок, що у пeріод 1991-2004 рр. у освітній сфері була досягнута майже повна відповідність національного законодавства з acquis communautaire.