НАУКОВІ СТУПЕНІ ph.D. ТА ed.D. В ГАЛУЗІ ОСВІТИ У США: ДИСКУСІЙНІ АСПЕКТИ - Сисоєва, Світлана (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
У статті на основі вивчення дисертаційних досліджень американських вчених проаналізовано зміст двох рівноправних наукових ступенів – Ph.D. (доктор філософії в галузі освіти) та Ed.D. (доктор в галузі освіти) – у США, спільне та відмінне між ними, дискусійні аспекти щодо необхідності існування двох ступенів у США. Зроблено висновок, що впровадження рівнів Ph.D. та Ed.D. в галузі освіти в Україні потребує ретельності у визначенні їх змісту і цільової аудиторії споживачів, а тому на даному етапі реформування вищої освіти доцільним є впровадження тільки рівня Ph.D. в галузі освіти без обмеження доступу до здійснення наукових досліджень практиків сфери освіти.