КРИЗА В РОДИНІ ЯК ЧИННИК ВИНИКНЕННЯ ПРОБЛЕМ У ВИХОВАННІ ДІТЕЙ - Зємба, Беата (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
У запропонованій статті розкрито фактори, які впливають на виховання дітей. Визначено основні причини виникнення сімейної кризи (відсутність взаємоповаги між батьками; економічні труднощі; нерівність життєвих, освітніх та професійних цілей; поява шкідливих звичок; агресивна поведінка). Встановлено, що наведені вище проблеми у подружньому житті впливають не тільки на подружжя, але і на їх дітей. Доведено необхідність правильної діагностики проблем подружнього та сімейного життя, що дозволяє вжити відповідних заходів з метою попередження можливої ескалації кризи у родині та проблеми по догляду за дітьми.