ВИХОВАННЯ ДО ВІДБОРУ МАСОВОЇ КУЛЬТУРИ - Кволек, Катержина (ОСВІТОЛОГІЯ, 2016)
З найдавніших часів культура є одним з найбільш важливих елементів у житті людей. Задовольнивши основні потреби, людина починає шукати щось значно більше з метою задоволення соціально-культурних потреб та створення сприятливого середовища для власного всебічного розвитку. Сучасна людина має змогу брати активну участь в культурному житті завдяки діяльності установ культури й культурно- дозвіллєвих центрів. За таких умов особливого значення набуває інституційний підхід до розуміння культури. Масова культура виступає одним із інструментів сучасної соціальної інтеграції. Розвиток засобів масової інформації (зокрема, преса, радіо, телебачення, інтернет), дозволяє здійснювати швидку передачу культурного контенту набагато більшій аудиторії, ніж раніше. Саме тому виникає потреба у вихованні ціннісного ставлення до масової культури, адекватної підготовки молодої людини до життя в сучасному суспільстві.